Hur manifesterar sig värdelöshet?

Vi värdelösa har sedan starten 2009 ständigt utforskat gränserna mellan det vedertaget stilenliga och det utbuat ofashionabla. Vad som började med naiva försöka att introducera okända författarskap och bedriva lättillgänglig men djuplodande litteraturkritik kom snart att utvecklas till initierade diskussioner som följt oss in i varje text, projekt och aktiviteter.

Under de 5 år kulturkollektivet existerat har namnet alltid väckt uppseende och ifrågasättande, men det har också lockat till sig gillande och en trogen skara anhängare. I vår har vi diskuterat konceptet ”värdelösa” med konstnärer, idéhistoriker, litteraturvetare, men också ekonomer, marknadsförare och matematiker som en del i ett större konst- och litteraturprojekt.

Resultatet av diskussionerna har presenterats och kommer att presenteras sporadiskt.

Den 25 maj arrangerar Vi värdelösa en performance tillika utgivning av diktantologin Har du en femma till kaffe? Antologin representeras av 10 olika poeter som deltar med varsin dikt och presenteras i en unik produktion under Megaloppis i Majorna.

Med utgivningen och preformancen vill vi erbjuda nya möjligheter att se på och ta del av poesi. En dikt kan vara så mycket mer än ord på papper samtidigt som det är just precis det som det kan vara.

Vad döljer sig egentligen i ordet värdelös? Är det motsatsen till värdefull? Och vem bestämmer vad som saknar värde? Hur töms något på värde och kan man återanvända det?

Vi tänker i alla fall försöka sälja något som kan uppfattas som värdelöst och fylla något som upplevs som tomt på värde.

Mer info kommer inom kort…

Vi värdelösa letar dikter

Skicka in dikter