Carl Lindsten om nya diktsviten Normcore

Författarproträtt: Carl Lindsten. Fotograf: Josefin Johansson

Foto: Josefin Johansson

”Jag skaffade min första iPhone i mars 2012 tror jag. Den första anteckningen gjorde jag i april någon gång och det är en mailadress till en kille som ville att jag skulle skicka en e-bok av Jack A till honom. Ganska snart började jag att skriva ner idéer jag behövde komma ihåg i anteckningsappen. Innan hade jag alltid ett kollegieblock vid sidan av sängen som jag skrev ner idéer i men jag övergick successivt till att använda iPhone-anteckningarna istället, samtidigt som jag fortsatt att använda kollegieblock ibland och även twitter och i enstaka fall min egen mail. Många av texterna i Normcore är lite märkliga. Det som du inte ser när du läser dem är var jag befinner mig när jag har skrivit dem. I en del fall är det i sängen, ensam, men i många fall är det också på jobbet någon gång mellan fyra och sju på morgonen. Jag jobbade med att tömma papperskorgar och gick runt och funderade, eller brainstormade på autopilot snarare, hur jag kunde tjäna pengar eller bli känd, typ. Många av de har jag antagligen skrivit påverkad, efter att ha gått direkt från klubben till jobbet, som jag gjorde sommaren 2012. Efter att jag slutat på det jobbet var jag naturligt piggare, och anteckningarna därefter är normalare, roligare och mindre ”trasiga”. Mitt abonnemang hos Tre löpte i två år, så det känns ”naturligt” att diktsviten också löper ganska exakt två år.”

Normcore är en del i Vi värdelösas mål att publicera den intressantaste nya litteraturen på svenska. Sviten ges ut digitalt och är formgiven för en modern läsupplevelse. Därmed tar Vi värdelösa litteraturutgivning in i framtiden.

Klicka här för att läsa Normcore.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>